architecture 

The design goal is to find answers to how climate, local methods and materials can be brought together with smart and understandable construction principles and an appealing design feasible in the context. The architectural roofscape represents the generic part of the design while the spatial program gives each pavilion another individual character. 

 

The roof becomes the building

 

By using the construction principle of a reciprocal roof from local bamboo, we create a pavilion with a roof surface that collects water and sun and provides naturally ventilated spaces. The main structure is made of bamboo creating a 64sqm column free space underneath. The shape of the roof, the open courtyard and the permeable walls provide optimal water catchment and a constant breeze. The pavilions can be featured, clustered and copied in many ways according to the individual context.

Reciprocal roof

principle by da Vinci

Create a pavilion roof

Adapt to tropical climate   

The first pilot building is the community centre Okana. Centre for Change. consisting of six pavilions. The centre offer ICT facilities for basic skills, a library with school and leisure books, office space for the NGO Sustainable Rural Initiatives, a tailoring workshop, a cafeteria & bakery and a shadowed community space underneath the big Acacia tree for social interaction where people can gather, learn, discuss and celebrate. Although the main focus lies on the youth, the centre will serve as a place for the whole community.

‚Äč

© 2015 Pavilions for Okana.